Metropolian Myllypuron kampuksella harjannostajaiset

16.2.2018

Metropolian Myllypuron kampuksella harjannostajaiset 

15.02.2018 10:43

Metropolian Ammattikorkeakoulun Myllypuron kampuksella vietetään 15. helmikuuta harjannostajaisia. Harjakorkeuteen edenneen kampuksen A-osaan asennetaan keväällä 2018 talotekniikkaa ja sen rakennuksessa tehdään sisätöitä. Toisessa vaiheessa valmistuvien B-, C- ja D-osien rungon pystytys jatkuu ja metroradan päälle rakennettu kansi valmistuu.

”Kampuksemme tuo alueelle avoimen oppimisympäristön ja yhteistyöhön houkuttavan innovaatiokeskittymän, jossa yhdessä asukkaiden, yritysten ja muiden kumppaneiden kanssa haemme uusia ratkaisuja ja osaamista työelämän ja yhteiskunnan tarpeisiin”, Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoo.

Myllypuron kampukselle siirtyvät Metropolian sosiaali- ja terveysalan sekä rakennus- ja kiinteistöalan toiminnot, korkeakoulun johto ja keskitetyt yhteiset palvelut. Modernit kirjaston palvelut sekä Positia-hyvinvointipalvelut tulevat myös asukkaiden käyttöön.

Osin metroradan päälle rakennettava noin 6000 opiskelijan kampus valmistuu kahdessa vaiheessa. Metropolia aloittaa toimintansa kampuksella vaiheittain 2018–2019. Kampuksesta tulee myös noin 500 asiantuntijan työpaikka. Valmistuttuaan se on Metropolian neljästä kampuksesta suurin.

Helsingin kaupunki rakentaa kampuksen Metropolia Ammattikorkeakoulun käyttöön. Kampuksen rakentamiskustannukset ovat noin 165 miljoonaa euroa, joten kyseessä on yksi Helsingin kaupungin suurimmista meneillään olevista talonrakennushankkeista.